آهن کیتا
فعالان صنعت فولاد متهم به مصرف بی‌رویه آب
02 اردیبهشت 1400 - 17:53
شناسه : 10
بازدید 1002
7
اتهام فولادی‌ها به مصرف بی‌رویه آب!

بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، می‌توان گفت از میان کلیه صنایع معدنی متنوع، بیشترین حجم مصرفی آب مربوط به تولید طلا، مس و فولاد است. این موضوع با وجود مشکل کم آبی کشور به ویژه در سال جاری می‌باشد. در طول تاریخ میزان آب مصرفی مختص این صنایع همواره مورد توجه بوده است. یکی […]

نویسنده : واحد خبر منبع : پولادنیوز
پ
پ

بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، می‌توان گفت از میان کلیه صنایع معدنی متنوع، بیشترین حجم مصرفی آب مربوط به تولید طلا، مس و فولاد است. این موضوع با وجود مشکل کم آبی کشور به ویژه در سال جاری می‌باشد. در طول تاریخ میزان آب مصرفی مختص این صنایع همواره مورد توجه بوده است.

یکی از اعضای هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به نام رضا شهرستانی، در مورد موضوع ارزیابی بهره‌وری استفاده از آب در صنایع کشور به خصوص صنایع فولادی افزود: “مجموع مصرف آب شیرین کشور در بخش کشاورزی و زراعت شامل 93 درصد است، علاوه بر این 4 درصد این مصرف نیز به مصارف شهری تعلق دارد که در این صورت فقط مجموع مصرف آب صنایع حدود 3 درصد می‌باشد.”

با یک حساب سرانگشتی می‌توان بیان کرد که مصرف صنایع آن قدرها هم که گفته می‌شود، بالا نیست. لازم است که بیشتر بر روی بخش کشاورزی و آب مصرفی این حوزه تمرکز کرد.

رضا شهرستانی در ادامه اشاره کرد که با وجود درصدهای ذکر شده، هنوز هم صنایع معدنی به مصرف آب و هدر رفت آن متهم می‌شوند. با وجود اینکه، فعالان صنعتی کاملا از کمبود آب آگاهند و به همین جهت همواره در تلاشند که برای بهره‌بری بیشتر در مصرف آب اقدامات لازم را انجام دهند.

شهرستانی همچنین افزود: “مصرف آب قابل توجهی که به صنعت فولاد اختصاص می‌یابد از دمای بالای ذوب در این صنعت نشأت می‌گیرد که فولادی‌ها می‌کوشند تا خنک‌سازی را در فضای بسته اجرایی کنند که در این صورت مصرف آب صنایع به مراتب کاهش می‌یابد.”  

فعالان حوزه صنعت فولاد پیوسته در تلاشند تا فرآیندهایی که با مصرف آب همراه هستند را حذف کنند. پیرامون همین مسئله می‌توان گفت که به عنوان مثال سیستم‌هایی که در بخش گندله‌سازی و احیا وجود دارند، جهت تبدیل هر تن کنستانتره به گندله و آهن اسفنجی در حدود 4 متر مکعب آب مصرف می‌کنند. پیرو همین موضوع هم اکنون فرآیندهایی برای مصرف هر چه کمتر از آب تعبیه و ابداع شده است. در صورت اجرایی شدن این فرآیندها می‌توان گفت که در آینده نه چندان دور با کاهش چشمگیر مصرف آب در این حوزه و استفاده بهینه از آن مواجه خواهیم شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.