بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، در سال گذشته بازارهای صادراتی با موانعی از سمت دولت روبهرو شد. این موانع سبب شد سهم صادرات کشورمان توسط شرکتهای خارجی دیگر تصاحب شود.
محمد کشانی، یکی از اعضاء هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این مورد اظهار کرد: “تعادلی بین صنایع پاییندستی و بالادستی در صنعت فولاد وجود ندارد که مانع تولید، پیشرفت و گسترش در این صنعت میشود.”
وی در ادامه افزود که در سال جاری، حجم تولید فولاد به 30 میلیون تن رسید. بررسیها و پیشبینیها نشان از آن دارد که در سال 1404 میزان تولید فولاد به رقمی معادل 55 میلیون تن دست خواهد یافت. با این حال، مشکلاتی مانند تامین مواد اولیه و به ویژه سنگ آهن از سال اخیر تا کنون تبدیل به مشکلی جدی برای صنعت فولاد کشورمان شده است.
محمد کشانی صدور بخشنامهها و قطعنامههای لحظهای در سال گذشته را مانعی برای تولید فولاد کشور دانسته است. وی اشاره کرد که از حدود 30 میلیون تن فولاد تولید شده در کشور، تنها 14 میلیون تن از آن صرف مصارف داخلی کشور میشود. باقی مانده آن نیز صرف بخش صادرات میشود. دولت در سال اخیر با صدور بخشنامهای مخالفت خود را برای صادرات فولاد اعلام داشت. این موضوع در حالی است که در حال حاضر کشور نیاز به تامین ارز از طریق صادرات دارد.
محمد کشانی در ادامه گفت و گوی خود اضافه کرد که بازارهای صادراتی با بخشنامههای دولتی و سیاستهای داخلی کشور سازگاری ندارند. وی اشاره کرد که همزمان با ما کشورهای دیگر نیز در بازارهای صادراتی حضور دارند و تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا با عرضه محصولات فولادی خود سهم قابل توجهی از بازارهای بینالمللی را به دست آورند. جناب کشانی صدور بخشنامههای ناگهانی را فرصتی برای بدست آوردن سهم بیشتر رقبا از بازارهای خارجی میبیند.
وی در ادامه اشاره کرد: “ما توانستیم در چندین سال گذشته، محصولات فولاد خوزستان را با تلاش زیادی به بازارهای آسیای جنوب شرقی صادر کنیم. دولت به این موضوع توجهی نداشته و بخشنامهای در جهت ایجاد محدودیتهای صادراتی صادر کرد که این بخشنامه باعث شد فرصت برای فعالیت ما در بازارهای صادراتی از دست برود و به این ترتیب بستر برای شرکتهای خارجی در جهت تصاحب سهم صادراتی بازار ایران فراهم گردد.”
ثبت دیدگاه