ایجاد و توزیع 1400 میلیارد رانت در بازار فولاد
12 اردیبهشت 1400 - 22:38
شناسه : 266
بازدید 129
5
1400 میلیارد رانت فولادی‌ها!

بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، در این روزها از طرفی قیمت‌ها در بازار فولاد افزایش یافته و از طرفی دیگر قیمت دلار با ریزش همراه شده است. پیرو همین موضوع، آقای رضوی نیک رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در این مورد اشاره کرد که مافیای صنعت فولاد بدون توجه به از بین رفتن واحدهای […]

نویسنده : واحد خبر منبع : پولادنیوز
پ
پ

بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، در این روزها از طرفی قیمت‌ها در بازار فولاد افزایش یافته و از طرفی دیگر قیمت دلار با ریزش همراه شده است. پیرو همین موضوع، آقای رضوی نیک رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در این مورد اشاره کرد که مافیای صنعت فولاد بدون توجه به از بین رفتن واحدهای خصوصی و همچنین اشتغال در این زمینه از رانت خود دست برنمی‌دارد و به راه خود ادامه می‌دهند.

رضوی نیک در ادامه با اشاره به اینکه ماهانه 1400 میلیارد تومان رانت در بازار فولاد ایجاد و توزیع می‌شود، افزود: “تولیدکنندگان فولاد ماهانه 1400 میلیارد تومان رانت ایجاد می‌کنند، اما باز هم نوردکاران و تولیدکنندگان محصولات نهایی را متهم می‌کنند که در کل هزینه مواد اولیه برای فولادسازان 40 درصد است که باقی‌مانده آن برای فولادسازان سود است، ولی در بخش دیگر نوردکاران 92 درصد را برای مواد اولیه هزینه می‌کنند و با 8 درصد الباقی واضح است که نمی‌توان رانت ایجاد کرد و قیمت‌ها را افزایش داد.”

رئیس انجمن نوردکاران ایران اشاره کرد که در عرضه برخی مقاطع در بورس کالا شاهد بودیم که فولادی‌ها با عرضه کم مواد اولیه سبب کاهش تولید در سایر واحدهای تولیدی پایین‌‌دست خود شده‌‌اند و وزارت صمت نیز هیچ نظارتی بر رعایت کف عرضه‌‌ها از سوی فولاد‌سازان نداشته است. در این بین نکته حائز اهمیت این است که بورس کالا با این رفتار نشان داد که این نهاد از هیچ مصوبه و شیوه ‌نامه‌‌ای که از سوی وزارت صمت به عنوان نهاد بالاسری هم اتخاذ شود، پیروی نمی ‌کند و وزارت صمت را مرجع و متصدی خود نمی‌داند.

رضوی نیک در ادامه گفت و گوی خود افزود که بورس کالا شرایط را به نحوی ایجاد کرده است که در قیمت‌گذاری‌ها دخالت کند. این دخالت نیز به نفع فولادسازان یعنی بخش بالادست این زنجیره تمام می‌شود. علاوه بر این، سه نفر از اعضای هیات‌ مدیره بورس کالای ایران از بین فولادسازان است که در این میان رفتار بورس کالا بیشتر به نفع فولادسازان است. این مسئله در صورتی است که بورس کالا نباید در قیمت‌گذاری دخالت کند و در واقع قیمت‌گذاری باید بر اساس میزان عرضه و تقاضا صورت پذیرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.