بر اساس گزارش رسانه خبری پولادنیوز، در اوایل هفته جاری نرخ ارز با کاهش همراه شد. این کاهش قیمت بر بازارهای کالایی کشور مانند بازار فولاد تاثیرگذار بود. در روز دوشنبه سیزدهم اردیبهشتماه در رینگ معاملاتی شمش فولادی میتوان اثر کاهش نرخ دلار را به وضوح مشاهده کرد.
به دلیل سیگنالهای مثبتی که از مذاکرات وین برجا مانده است، کاهش نرخ ارز همچنان ادامه دارد و بار دیگر بازارهای کشور دچار رکود شدهاند.
از ابتدای امسال و همزمان با عرضه شمش فولادی در بورس کالا، شمش فولادی تا دهم اردیبهشتماه علی رغم بازارهای دیگر به ویژه مقاطع طویل فولادی، با رکود همراه نشده بود. هر هفته در بازار شمش فولادی، استقبال قابل قبولی از عرضهها را شاهد بودیم. این استقبال با وجود رکود در بازارهای محصولات نهایی به سبب انگیزههای صادراتی صورت میگرفت.
بهای شمش و کلیه محصولات فولادی در بازارهای جهانی برخلاف کاهش نرخ آزاد و نیمایی با صعود همراه بود. تداخل این دو عامل اثرگذار بر قیمت شمش باعث میشد که متقاضیان امیدی به افت نرخ پایه در هفتههای پیش رو نداشته باشند و خرید خود را به زمانی دیگر موکول نکنند.
از اوایل فروردین تا دهم اردیبهشتماه، میزان عرضه به شکل قابل توجهی مورد معامله قرار میگرفت. حتی میزان رقابت در بین متقاضیان در این بازار به چشم میخورد. این عامل باعث رشد قیمت پایه شمش فولادی نیز میشد. تا اینکه با ریزش یکباره نرخ دلار در 12 اردیبهشت، متقاضیان شمش فولادی در بازار فیزیکی بورس کالا دچار تردید شدند. به طوری که از 103 هزار تن عرضه شمش فولادی فقط 50 درصد از آن یعنی 52 هزار تن مورد معامله قرار گرفت. این رقم کمترین میزان معامله شمش فولادی پس از چهارده هفته در بازار آهن بوده است.
ثبت دیدگاه