به گزارش رسانه خبری پولادنیوز، سیفالله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت درباره موانعی که برای فعالان القایی صنایع فولادی به وجود آمده، اذعان کرد:
در حال حاضر واحدهای القایی فولادی با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شدهاند که دلیل آن افزایش قیمت قراضه و کمبود قراضه آهن و فولاد در کشور است.
دولت و وزارت صمت برای تامین خوراک واحدهای القایی کشور که تولیدی حدود 6 میلیون تن دارند، مایل هستند اجازه واردات آهن قراضه را صادر کنند.
امیری ادامه داد: با توجه به شرایط موجود باید بستری را فراهم کنیم که واحدهای خرد نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
از آنجایی که خرید آهن قراضه بازار موجب تعطیلی و توقف فعالیت واحدهای کوچک فولادی و از بین رفتن واحدهای خرد خواهد شد پیشنهاد می شود برای مثال، فولادیهای بزرگ کشور مانند فولاد مبارکه برای تولید شمش از آهن اسفنجی استفاده کنند و خرید قراضه های موجود در بازار را به واحدهای خرد بسپارند.
وی افزود: بسیاری از افراد و سازمان ها بدون در نظر گرفتن نبود خوراک برای واحدهای القایی، با مراجعه مکرر، درخواست صدور مجوز برای احداث واحدهای القایی دارند.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تصریح کرد:
در زمان شروع فعالیت واحدهای القایی و واحدهای تولیدی کوچک، علی رغم اینکه اغلب آنها از قراضه و آهن آلات مستعمل به عنوان خوراک استفاده می کردند، در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت قراضه، مجبور به استفاده از آهن اسفنجی هستند که البته به لطف بورس کالا بدون هیچ مشکلی می توانند خرید خود را انجام دهند.
وزارت صمت درباره عرضه الزامی محصولات در بورس کالا نامه نگاری هایی انجام داده است تا شرکتهای تولید کننده آهن اسفنجی که محصولاتشان را در بورس کالا عرضه نمیکنند، ملزم به این کار شوند و قطعا پس از عرضه این محصول در بورس کالا، تولیدکنندگان خرد مشکلی نخواهند داشت.
وی در انتها در رابطه با طرح های توسعه ای ایمیدرو افزود: برای 2 سال آینده برنامه ریزی هایی برای طرح های توسعهای ۶ میلیون تنی ایمیدرو صورت گرفته است و بر این اساس به واحدهای تولیدی پیشنهادهایی مبنی بر چگونگی تامین آهن اسفنجی، خوراک و مواد اولیه داده شده است.
ثبت دیدگاه