خودکفایی چین در تولید سنگ آهن
  • 14 دی 1400 ساعت: 13:05
  • شناسه : 7609
    بازدید 166
    2

    به گزارش رسانه خبری پولادنیوز و به نقل از South China Morning Post، چین برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، برنامه توسعه مواد خام را در دستور کار قرار داده است که با اکتشاف داخلی سنگ‌آهن و استفاده بیشتر از قراضه آهن می تواند عرضه قراضه آهن را تا 30 درصد معادل ۳۰۰ میلیون تن افزایش […]

    نویسنده : واحد خبر منبع : پولادنیوز
    پ
    پ

    به گزارش رسانه خبری پولادنیوز و به نقل از South China Morning Post، چین برای سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵، برنامه توسعه مواد خام را در دستور کار قرار داده است که با اکتشاف داخلی سنگ‌آهن و استفاده بیشتر از قراضه آهن می تواند عرضه قراضه آهن را تا 30 درصد معادل ۳۰۰ میلیون تن افزایش دهد.

    با توجه به این دستورالعمل، نسبت خودکفایی چین در بخش تامین سنگ آهن تا سال ۲۰۲۵ به بالای ۴۵ درصد خواهد رسید.

    چین علی رغم اینکه یک پیشرو در تولید بسیاری از فلزات جهان است و در سال گذشته 56.7 درصد فولاد خام جهان را تولید کرد، بر منابع معدنی خود کنترل ندارد و این مورد به نقطه ضعف دومین اقتصاد جهان تبدیل شده است.

    وابستگی خارجی به مواد فولادسازی امنیت اقتصادی کشور را به چالش می کشد که چین با توجه به اینکه در سال گذشته بیش از ۸۰ درصد سنگ‌آهن مورد نیاز خود را وارد کرد و حدود ۶۰ درصد آن از استرالیا بود، در حال حاضر با این چالش مواجه شده است.

    قیمت‌گذاری سنگ‌آهن تحت سلطه معدن‌کاران جهانی مانند ریوتینتو، بی‌اچ‌پی و واله است که مدت زیادی است پکن به این فرایند قیمت گذاری معترض است و علی رغم بدتر شدن روابط دیپلماتیک، چین برنامه ای برای محدود کردن واردات سنگ آهن نداشته است.

    طبق اظهارات دولت چین، این کشور قصد دارد روابط بین المللی خود را در بخش منابع معدنی ارتقا دهد و سرمایه‌گذاری خارجی را بهینه کند و با بهبود بازار سنگ آهن، یک سیستم قیمت‌گذاری باز، شفاف، منصفانه را تشکیل دهد.

    البته سنگ‌آهن چین از نظر محتوای آهن، هزینه و حجم معدن، قطعا با رقبای خود یعنی استرالیا و برزیل قابل مقایسه نیست اما این دولت با افزایش حمایت خود قصد دارد توسعه سنگ‌آهن‌ داخلی با عیار پایین را در دستور کار قرار دهد.

    چن کلونگ، مدیر بخش مواد خام وزارت صنعت چین، در آخرین سخنرانی خود گفت: تقاضای داخلی برای فولاد، آلومینیوم، سیمان و سایر کالاها به اوج خود رسیده و این در حالی است که کارخانه‌های فولاد با محدودیت‌های انرژی و کربن‌زدایی مواجه هستند و بر این اساس در 5 سال آینده شاهد کاهش ظرفیت تولید داخلی فولاد خام خواهیم بود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.