بحران اوکراین و اختلال در بازارهای جهانی
14 اسفند 1400 - 13:33
شناسه : 9328
بازدید 69
2

به گزارش رسانه خبری پولادنیوز و به نقل از نشریه fastmatket، از آنجایی که همزمان با شروع حمله روسیه به اوکراین، صادرکنندگان فولاد از هر دو کشور در بازار جهانی غایب بودند، انتظار می رفت که تجارت جهانی تحت تاثیر این جنگ قرار بگیرد. تحریم هایی که بر علیه روسیه اعمال شده، صادرات این کشور […]

نویسنده : واحد خبر منبع : پولادنیوز
پ
پ

به گزارش رسانه خبری پولادنیوز و به نقل از نشریه fastmatket، از آنجایی که همزمان با شروع حمله روسیه به اوکراین، صادرکنندگان فولاد از هر دو کشور در بازار جهانی غایب بودند، انتظار می رفت که تجارت جهانی تحت تاثیر این جنگ قرار بگیرد.

تحریم هایی که بر علیه روسیه اعمال شده، صادرات این کشور را متوقف کرده است و در کشور اوکراین نیز تأمین‌کنندگان به دلیل مسدود شدن بنادر و تعلیق در تولید،  بازارها را ترک کرده اند.

بر این اساس، خریدارانی که محصولات خود را از اوکراین و روسیه تهیه می کردند، در حال حاضر باید به دنبال جایگزین باشند.

یکی از منابع هندی در رابطه با آینده بازار به Fastmarkets گفت: ادامه این روند قطعا صنایع زیادی از جمله صنعت فولاد را در سطح جهانی با مشکل رو به رو خواهد کرد.

با توجه به این که بیلت و اسلب به طور عمده از اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی صادر می‌شدند، با خارج شدن این محصولات از بازار جهانی، قیمت‌های ضایعات، سنگ‌آهن و آهن خام را شاهد خواهیم بود.

بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده از سوی اداره بین‌المللی آمار فولاد (ISSB)، روسیه در ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۱، ۸٫۴۴ میلیون تن اسلب و ۳٫۸۳ میلیون تن بیلت به بازارهای جهانی صادر کرده است و در همین بازه زمانی، میزان صادرات اسلب و بیلت اوکراین به ترتیب ۲٫۷۷ و ۲٫۱۳ میلیون تن بوده است.

از آنجایی که با شروع جنگ، نوردسازان اروپایی قادر به تهیه اسلب از روسیه نبوده‌اند، خریداران اسلب در منطقه خاورمیانه-شمال آفریقا (Mena) تعداد محدودی ورق از اروپا دریافت کرده‌اند.

این امکان وجود دارد که واردکنندگان اسلب، محصولات نیمه آماده مورد نیاز خود را از برزیل، هند و اندونزی تهیه کنند و خریداران در اروپا نیز می توانند اسلب را از بازار اتحادیه اروپا تهیه کنند.

ترکیه، آفریقا و اروپا خریداران عمده بیلت اوکراینی و روسی بوده‌اند و علاوه بر آن، در سال ۲۰۲۱، مقدار زیادی نیز از این محصول به چین فروخته شد.

به گفته منابع مطلع، بر خلاف خریداران بسیاری از مناطق که برای خرید محصولات روسیه ریسک نخواهند کرد، اما خریداران در اندونزی و تایلند و همچنین چین ممکن است به خرید بیلت روسیه ادامه دهند.

به اعتقاد بسیاری از منابع، جایگزین بیلت، اسلب و همچنین مقاطع طویل روسیه، کشور ترکیه خواهد بود و بر این اساس در ۲۵ فوریه، بیلت ترکیه در محدوده ۷۲۰-۷۳۰ دلار در هر تن فوب به آفریقا فروخته شد و از اول مارس، قیمت بیلت ترکیه برای مشتریان خارجی به ۷۶۰ دلار در هر تن فوب رسیده است.

اگر چه در آسیا، کشور هند می تواند گزینه دیگر برای عرضه بیلت باشد، ولی تأمین‌کنندگان ایرانی نیز می‌توانند در صورت موفقیت در مذاکرات هسته‌ای نقش پررنگی در این میان داشته باشند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.