آنوش رحام دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی اظهار داشت:
قیمت کامودیتیها و منابع کانی و معدنی همیشه تحت تاثیر جنگ های منطقه ای بوده است و با توجه به این موضوع، شروع جنگ میان روسیه و اوکراین باعث شد تا نرخ کامودیتیها افزایش چشمگیری داشته باشد که بیشترین میزان این افزایش مربوط به قراضه صادراتی آمریکا و منیزیوم فوب چین بوده است.
وی در ادامه گفت: با شروع بحران اوکراین، قراضه صادراتی آمریکا و منیزیوم فوب چین افزایش 13 درصدی، ذغال سنگ افزایش ۳۴٫۹ درصدی و کک چین و روسیه نیز به میزان ۴٫۷ درصد افزایش قیمت داشته است.
بندرتجاری نووراسییسک بزرگترین اپراتور ترابری دریایی و خدمات بنادر تجاری در روسیه است، و از آنجایی که کارگران و فعالان محصولات کامودیتی این بندر تجاری اعتصاب کرده اند، قیمت کامودیتیها با رشد ۳۵ درصدی همراه بوده است.
وی در رابطه با تبعات جنگ میان اوکراین و روسیه گفت: اگر ادامه این بحران باعث قطع گاز صادراتی روسیه شود، قطعا صادرات دیگر کشورها هم تحت تاثیر این موضوع قرار خواهند گرفت و زمینه ساز افزایش حداکثری قیمت ها می شود.
اگر روسیه تصمیم بگیرد که گاز اروپا را قطع کند، فعالیت صنایع مادری همچون فولاد، در اروپا متوقف خواهد شد و با توقف فعالیت، عرضه کاهش، تقاضا افزایش و قیمت نیز روند صعودی خواهد داشت.
رحام در انتها درباره جایگزینی بازار گاز ایران بجای بازار گاز روسیه گفت:
از آنجایی که گاز ایران به علت تحریمها، نبود زیر ساختهای حمل و نقل، به سرعت نمیتواند جایگزین گاز روسیه شود، به همین علت انتظار می رود که متقاضیان گاز روسیه از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تامین نیاز انرژی خود، قطر و امارات را جایگزین روسیه کنند.
ثبت دیدگاه