به گزارش رسانه خبری پولادنیوز، مصطفی عبداللهی عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران اظهار داشت:
اعضای انجمن نوردکاران فولادی ایران برای جلوگیری از نوسان قیمت ها، به طور کلی با افزایش عوارض بر محصولات فولادی موافق هستند اما روش و چگونگی اجرای این طرح بسیار مهم است.
وی در ادامه گفت: طبق آخرین مصوبه وزارت صمت، عوارض تنها بر محصولات نهایی زنجیره فولاد اعمال می شود که این مصوبه غیر کارشناسی بوده و باعث بهره وری ۳۰ درصدی کارخانه های نوردی خواهد شد.
عبداللهی افزود: کنترل قیمت محصولات فولادی از طریق اعمال عوارض در صورتی امکان پذیر است که مواد اولیه مانند آهن اسفنجی، شمش و مواد معدنی ابتدای زنجیره هدف اصلی این افزایش عوارض باشند.
عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: در روزهای پایانی سال گذشته شاهد اعمال محدودیت های صادراتی برای واحدهای نوردی که محصولاتشان را به بورس عرضه نکرده بودند، از طرف وزارت صمت بودیم.
با توجه به این موضوع، اگر واحدی محصولاتش را به بورس عرضه نکند، اجازه فروش در بازارهای صادراتی را نیز نخواهند داشت که این مصوبه نوردکاران را به طور مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد.
بر این اساس، واحدهای نوردی برای از دست ندادن بازارهای صادراتی ملزم به عرضه محصولات فولادی خود در بورس کالا هستند و این در حالی است که اختلاف ۴ تا ۷ درصدی قیمت شمش و نورد، هزینه های حمل و نقل مواد اولیه کارخانه نیز تامین نمی کند و عملا سودی نسیب نوردکاران نمی شود.
وی در ادامه گفت: به طور معمول در پایین دست زنجیره فولاد رقابت قیمتی برای محصولاتی مانند میلگرد و نبشی وجود ندارد که البته با حمله روسیه به اوکراین، شاهد کمی رقابت در این زمینه بودیم.
بر خلاف این محصولات، تعیین قیمت شمش بعنوان ماده اولیه همیشه رقابتی بوده است زیرا شمش ماده اولیه کارخانه هاست ولی میلگرد نیازمصرف کنندگان را تامین می کند لذا معتقدیم قیمت محصولات فولادی برای مصرف کنندگان نهایی یعنی مردم باید کاهش یابد.
وی در رابطه با شرایط تولید کنندگان شمش گفت: نرخ شمش بر مبنای ۹۵درصد فوب خلیج فارس حساب می شود و علاوه بر 10 درصد میزان کرایه حمل و نقل، قیمت شمش به ۱۰۵درصد فوب خلیج فارس خواهد رسید.
عبداللهی در انتها گفت: مدیرکل دفترصنایع معدنی وزارت صمت به نوردکاران مهلت یک ماهه برای عرضه محصولاتشان را در بورس داده است که این هشدار به این معنا است که عدم عرضه محصولات به بورس، از دست دادن بازارهای صادراتی را در پی خواهد داشت.
ثبت دیدگاه